dijous, 15 d’abril del 2010

Sopcast i Rac1

dijous, 15 d’abril del 2010
M'agradaria senyalar abans que no em faig responsable de l'ús que es pugui fer d'aquesta informació que ara donaré, aconseguida no pas de mi, sino d'un amic que conec.... i que tots em tingut alguna vegada o altra.... ja sabeu...

Aquest amic, fa uns dies que busca com veure el futbol, per poder seguir el seu equip preferit, el Barça. No té gaires diners per comprar-se el Canal+ o el GolTV, i tampoc pot anar cada dia al bar del costat a veure'l, ja que podria patir alcoholisme sever, així que la única opció que li queda és buscar-se la vida.
I quin millor lloc per buscar-se la vida que a internet, on existeixen milers i milions de recursos gratuïts per als usuaris.
El primer que va descubrir, era que es podia veure els partits per internet, gràcies a altres cadenes europees, només havia d'entrar a la pàgina http://www.rojadirecta.com/ i buscar el partit en qüestió per poder seleccionar les diferents alternatives de les quals disposava.

El segon pas, era saber quin havia de seleccionar, tenia dues opcions: una era veure'l via web, bastant inestable i poc efectiu, i l'altra, mitjançant un programa gratuït anomenat sopcast http://sopcast.softonic.com/ (n'hi ha molts altres...), que et selecciona un canal desde la web anomenada en el primer pas. L'únic inconvenient era que el partit sempre portava un retràs aproximat d'un minut, cosa que l'obligava a seguir el partit en l'idioma original, rus, romanès, holandès, xinès,...

Després de disfutar alguns dies del seu equip de forma gratuïta, va voler anar més enllà, que no era una altra cosa que poder escoltar el partit, a través de l'emisora amb la que ell més disfruta, RAC1.
Però com podia fer-ho? com podia retrassar la senyal d'audio? Vet-ho aquí, que per casualitat o causalitat, va trobar un programa a la web http://www.audiofutbol.com/send_download.aspx , el qual et permet grabar una senyal d'audio i reproduir-la automàticament al cap de "x" segons.


*Edito per afegir una grandissima aportació de Zero sobre l'audio i la imatge:
"Jo faig servir el UUSEE de Rojadirecta, que és xinès però molt fàcil de fer anar i llavors faig servir el ClacRadio, que és millor pels que no tingueu un cable mascle-mascle.
I allà hi ha RAC1 i tot i les espanyoles en el cas dels partits del madrid o un altre.
http://www.clacsoft.com/clacradio-1.html"

Ara només quedava, proporcionar-li la senyal d'entrada requerida de l'emisora de radio desitjada, i per això va fer servir un reproductor d'mp3 amb radio i un cable mascle-mascle mini jack (com els dels auriculars), enxufar-lo a l'entrada de micròfon del pc i seleccionar (o més aviat anar calculant i provant) el temps de retràs ideal per quadrar la imatge amb la retransmissió.


Com que aquest noi veig que és un manetes, he volgut resumir-ho aquí, per si mai m'arrisco a provar-ho...

Fot-li Pou!!!

3 comentarios:

Daniel

Jo faig servir el UUSEE de Rojadirecta, que és xinès però molt fàcil de fer anar i llavors faig servir el ClacRadio, que és millor pels que no tingueu un cable mascle-mascle.
I allà hi ha RAC! i tot i les espanyoles en el das dels partits del madrid o un altre.
http://www.clacsoft.com/clacradio-1.html

Fot-li de nou Pou!

Vilas Pipol

Si senyor Mr. Zero, ja podries haver aparegut abans!!! XD Moltes Gràcies per l'aportació!
Genial i penso probar-ho!

L'home del sac

Molt bona. Jo també miro a vegades el futbol pel soapcast, però tot i saber que hi havia maneres, encara no me n'havia sortit de poder-ho escoltar en temps real en català. Provaré la que diu en Zero...