dimecres, 12 de novembre del 2008

user32.dll i AVG

dimecres, 12 de novembre del 2008
Quin començament de setmana tan fantàstic!

No sé en que es relacionen la informàtica i els dilluns perquè es portin tan malament, serà que ha tingut tot el cap de setmana per descansar i ara té ganes de donar pel sac? o simplement que els divendres a la tarda la gent ja no està per romanços i deixa les coses de qualsevol manera?...
Doncs aquest dilluns ha sigut especial, m'he trobat amb un problema massiu d'aquells que toquen la pera i mooolt! Us sonarà d'alguna cosa la famosa expressió informàtica "Pantallassu Blau", oi? Doncs per culpa i causa d'un virus (segurament correu electrònic o messenger) troyà, s'infectaven una o en el pitjor dels casos diverses llibreries de sistema del windows (conegudes com dll's), sobretot dues: user32.dll i winsrv.dll.

El resident de l'AVG (resident ens referim al mòdul que està sempre operatiu i analitza el que estem fent al pc en temps real), antivirus gratuït i d'ús "exclusiu" per particulars, detectava aquests dos fitxers com a infectats... inocents de nosaltres, dins de la nostra ignorància, no adonant-nos que aquests eren vitals per al correcte funcionament del nostre sistema operatiu, els enviavem directament a quarentena, sense passar per la casella de sortida i sense cobrar les 20.000 pessetes (ja que no ens donava la opció de desinfectar-los).

Així doncs, només ens calia reiniciar l'ordinador i... acompañameee una noche maaas, una noche con tantas sorpresas que no olvidaràs jamàààs... Pantalla blava, segons ens falta la nostra apreciada llibreria. Això es un DESASTRE, paranoies, desequilibris emocionals, histèria col·lectiva, crits, bojeria, llençaments per la finestra... ep! ep! ep! doncs resulta que no n'hi ha per tant!!!

Que heu de fer:
- Primer: Heu de demanar a algú o si disposeu d'algun altre ordinador els fitxers en qüestió, els més actuals possibles, així que si teniu el XP amb el service pack 3 millor, i us els copieu en un pendrive USB.
- Segon: Agafeu la còpia segurament pirata del vostre windows XP i la poseu al lector. També enxufeu el pendrive USB a la torre.
- Tercer: Arranqueu el sistema i seleccioneu iniciar des del CD o DVD (Apretant F2 o Supr podreu entrar a la BIOS i podreu posar en primera opció del BOOT d'arranc el Lector, o sino en molts pc's F12 per arrancar directament aquest menú sense entrar a la BIOS de danone).
- Quart: Apreteu una tecla qualsevol quan us ho demanin..........
- Cinquè: Espereu que acabi de carregar els arxius d'inici i en el primer menú, veureu que teniu l'opció de R = Reparar.
- Sisè: Entrareu en la consola d'administrador. Seleccioneu instal·lació "1" i Enter (si us demanen contrasenya d'administrador, normalment és en blanc, així que torneu a apretar Enter).
- Setè: Estareu dins la carpeta C:\Windows, així que heu de posar "cd system32" i estareu a la carpeta C:\Windows\system32\
- Vuitè: segurament tindreu posat el pendrive USB a la lletra D si només teniu un disc dur amb una partició, si no és el cas, heu de probar posant "D:" (o lletres successives F:,...) i després "dir" per saber si allí estant els fitxers.
- Novè: Torneu a la "C:" i escriviu a la línia de comanda la següent expressió: "copy D:\user32.dll" i "copy D:\winsrv.dll". Si demana sobreescriure el fitxer, escriviu que si "S".
- Desè: reinicieu el sistema escrivint "exit" i entrant normalment al windows. Estaria bé que fessiu un escaneig del pc per veure si hi ha més fitxers infectats, però aquest cop aneu amb compte que us demana d'esborrar... sino també podeu passar un antivirus online, per exemple el panda activescan (posar al google, t'has de registrar gratuïtament per desinfectar) o el norton.

Apa, ja sé que és un pal, però ahir van ser 7 ordinadors diferents amb els quals vaig tenir que barallar-m'hi i ho tenia que explicar en algun lloc COLLONS!!!

I ara a dormir que segur que demà n'hi ha ració doble! Puta Llei de Murphy!

5 comentarios:

Albert Recasens

Jo quan tinc un problema informàtic només faig un pas:
1)Truco al Vilas
I problema solucionat!
Ets el "puto amo" de la informàtica!

Anònim

jejeje jo també tinc aquesta opció:

trucar ak vias!!per cert et trucaré en breu, que ja comença a fer el tonto i l´ultima vegada m´ho vas fer molt be!! i no em "malinterpretis" que ens coneixem eh!!;D

Què t'anava a dir

Si el que s'ha de fer és reiniciar ordinador. Això va molt bé.

Anònim

un regalet:

http://es.youtube.com/watch?v=4sdTkHWSWuA&feature=related

ja se que ets tu mister 78!!!mira, m´ha fet gràcia el coment del carallibre....

Gemma Urgell

aquest post que has fet és en català? és que no pillo res... si li passa alguna cosa al meu pc, tbe et trucare ;) més fàcil!