dimarts, 26 de maig del 2009

El Serrallonga del segle XXI

dimarts, 26 de maig del 2009
Enric Duran, acusat de falsetat documental i d'estafar 492.000 Euros a 39 bancs diferents, mitjantçant petits préstams demanats a aquests, aprofitant el coneixement de "forats negres" dins la normativa, inferiors a 6.000 euros o que en algun cas que no es notifiquen fins al cap de 2 mesos al Banc d'Espanya i així no adonar-se'n durant el màxim temps possible, per recollir tots els diners que tingués oportunitat de "desviar" cap a millors causes, tot això amb una sola nòmina i acabant declarant-se insolvent per tal de no retornar els diners.

Quan va acabar, ho va fer públic, per deixar constància del que havia fet i perquè ho havia fet i crear un moviment social de canvi, amb el qual està treballant actualment, però que no li evitarà el judici pertinent d'aquí uns anys i haver de tornar a la presó en el pitjor dels casos.

El Robin Hood dels bancs, acaba de sortir de la presó fa 4 dies i aquesta tarda l'han entrevistat al Club per exposar i explicar la història de com ho va aconseguir. Esperarem com evoluciona aquest acte de protesta. Aquí teniu 2 videos penjats al youtube on ho explica tot.





La veritat és que aquesta doble moral, o doble interpretació, digueu-li com vulgueu, és emocionalment complicat de decantar l'opinió cap alguna de les dues bandes, ja que és fàcil d'agafar la figura de l'Enric com a punta de llança enfront dels bancs, però és que si tots fèssim el mateix? El que és lícit per la seva part i crec que necessàri, és el rebombori i la discusió que s'ha creat al voltant d'aquest tema i que era un dels principals motius per iniciar tota aquesta trama. La veritat és que no en tenia coneixement, només alguna notícia puntual mal escoltada i que no relacionava, així que si algú sap més coses sobre el que ha passat, m'en podria fer 5 cèntims.

1 comentarios:

Què t'anava a dir

Una cosa curiosa que es va aprofitar del moment. Al final no li faran res, però ha de semblar que algo li fan. Espantar-lo perquè no tingui cap seguidor.