dissabte, 30 de maig del 2009

Avatar

dissabte, 30 de maig del 2009
Un avatar dins el món informàtic és la representació gràfica d'un usuari, ja sigui en 2 o 3 dimensions, normalment el dibuix d'una figura humana.

Per la xarxa podem trobar infinitat de pàgines on podem crear els nostres avatars, o simplement un llistat on poder escollir-ne un de creat previament, i poder-los utilitzar com la nostra representació en determinats entorns virtuals, ja sigui en xarxes socials, programes de missatgeria, foros de discusió per internet,... en els quals es solen utilitzar imatges en 2 dimensions, o en canvi, tindriem jocs de rol de l'estil World of Warcraft, o móns virtuals tipus Second Life, on s'utlitzen avatars com a personatges en 3 dimensions. Per aquests motius, es comença a anomenar aquesta nova era, com a la era de la doble personalitat.

Tot i ser un terme utilitzat actualment aplicat a la tecnologia, el seu orígen és ben diferent, ja que els avatars eren les encarnacións terrestres del principal Déu de l'hinduisme, Vishnú , tot i que també s'utilitza com a representació de Déus d'altres religions.

També va ser una serie de dibuixos de televisió (Avatar, la leyenda de Ang) i per aquest any que ve, s'estrenarà una pel·licula amb el nom d'Avatar, dirigida per James Cameron (Titanic), on un dels protegonistes és el de la premiada Slumdog Millionare.

Alguns recursos gratuïts dels quals disposem per crear els nostres avatars:

Moltes tipologies de cares i complements, urfooz.com



Amb estil manga, faceyourmanga.com



Uns avatars diferents, stortroopers.com



Per a fans de south park, sp-studio.de



Col·leció d'avatars creats, es.avatars.yahoo.com

No és exactament per crear un avatar tal i com ho em explicat, però és molt divertit, faceinhole.com

A disfrutar! Però vigileu, que pot ser molt adictiu!