dissabte, 2 de maig del 2009

Krump

dissabte, 2 de maig del 2009
Una paraula que s'està posant de moda, després de la final d'aquest any de Fama, a bailar!
Per la gent que no el seguiu, és un "reality" a l'estil OT, però el que busquen en aquest cas és el millor ballarí, o el més complert en els diferents estils de ball que s'imparteixen a l'escola, Clàssic, Funky, Hip-Hop i Jazz-fussió. El programa es feia als migdies a la cadena Cuatro, presentat per la descostellada Paula Vàzquez, i a sigut un dels grans encerts de la cadena aquestes dues últimes temporades.

El que diferencia aquest programa dels altres, és el caràcter dels professors i l'enfocament menys sensacionalista de la vida dels alumnes al centre. L'equip d'educadors està format per:
- Víctor Ullate, el director de l'escola, format en el clàssic, fill de ballarins molt coneguts, és un home molt versàtil, ja que a participat en numerosos musicals amb la seva prodigiosa veu, la qual a aprofitat per treure un disc.
- Lola Gonzalez, la "mare" del centre i segona a bord, ballarina multidisciplinar amb molt de caràcter.
- Rafa Mèndez, professor de funky i autèntica alma matter del programa, personatge una mica excèntric, molt conegut com a coreògraf als USA (amb una estrella al passeig de la fama), a fet famoses paraules com energy, amazing, nyú, boom-booms i gestos diversos.
- Sergio Alcover, professor de Hip-hop, el bon rollo personificat i un crack en la seva disciplina, un flipat i col·lega dels alumnes. També ha tret un disc i té totes les nenes bojes.
- Marbelys Zamora, professora de clàssic,cubana sortida del grup de ballarines del programa Crònicas Marcianas, té un caràcter bastant marcat i difícil de contentar, i un cos explosiu!
- Pau Vàzquez, professora de Jazz fussió, incoporada aquest any, argentina i molt similar en caràcter al del Sergio Alcover (comparteixen pis...), és un ballarina molt complerta.
- A part dels col·laboradors que tènen els diferents professors, com la Gala, Adriàn o José, aquest any s'ha incorporat un alumne de l'any passat que va destacar especialment, Àlex, i que a fet d'enllaç entre els alumnes i els professors... precisament l'Àlex, és el que em serveix per anar a parar a títol del post, ja que aquest crack va mostrar l'any passat a tot el país, aquest estil de ball urbà anomenat Krump, tret dels balls de carrer a l'estil Hip-Hop o breakdance, molt impactant, ja que s'utilitza el cos en unes contraccions molt marcades, cops secs amb molta energia i molta expressivitat. Aquest estil de ball és precisament el que dominava espectacularment el merescut guanyador d'aquest any, Sergi, amb el sobrenom de "Robot" o "Makinote", un jove català fan del Michael Jackson que ha demostrat un sentiment, capacitat per expressar i aprendre, personalitat pròpia, educació i evolució especials.



Aquí teniu les dues generacions de fama ballant Krump (no és cap atac epilèctic!):



Més informació sobre el programa: Fama

Els que ballen Hip-hop, Krumping, breakdancing, popping, locking, freestyling..... són anomenats genèricament, B-Boys i els grups que formen són Crews, és espectacular veure un campionat, els quals s'anomenen "batalles" entre dos B-Boys o Crews (Video del Red Bull BC One):

1 comentarios:

Què t'anava a dir

uf. jo no ho miro tot això. soc pro casal rock.