divendres, 7 de març del 2008

Caram amb la factura de l'aigua

divendres, 7 de març del 2008
No sé que passa amb l'aigua d'aquest poble que em desmonta el pis mica en mica, sembla la peli del Tom Hanks "Esta casa és una ruina". Si primer va ser el famós monomànec de la dutxa, ara li ha tocat el torn al "dispensador d'aigua quan tires de la cadena"... sabeu que vull dir no? Bàsicament, la seva funció és la de no deixar passar l'aigua cap a la tassa fins que al tirar de la cadena, un mecanisme super-sofisticat produeix un seguit de reaccions mecàniques provocant la descarrega d'una quantitat important d'aigua per fer desparèixer les restes... y hasta aqui puedo leer!..... Lo de la Foto coi! El problema detectat és la pèrdua progressiva, mitjantçant la tècnica del gota a gota, d'una quantiat important i continua d'aigua, la fuita venia donava perquè l'aparell antic no tancava del tot el pas d'aigua cap a la tassa.


Com sempre, començarem pel començament (música de programa de fons i...)

MANUAL DE CANVI DE LA PEÇA DE PLÀSTIC DE DINS LA CISTERNA DEL WC

- Nivell de dificultat: Baix
- Eines: Mans
- Material: Recanvi Nou, Cadena
- Coneixements: Bàsics de fontaneria i Destapar un tap de rosca
- Duració: 1/2 hora

Com ja vam explicar l'altre vegada i pel tipus de feina, obviarem els primers passos, sobretot els de tallar l'aigua, tot i que en aquest cas, no és del tot necessari, ja que el que necessitem és buidar la cisterna i que no es torni a omplir. Ho conseguirem tirant de la cadena i no deixant que la "boya" que marca la quantitat d'aigua que s'omple el dipòsit del wc, per exemple amb un llapis que vagi d'un costat a l'altre del capdamunt de la cisterna destapada i no deixi baixar aquesta boya. Així que:
-1er pas. Tancar el pas a les aigües majors (ja ho sabeu fer, sino repasseu els apunts) i buidar la cisterna.

- 2on pas. Desenroscar la peça en qüestió (aquesta és la versió light, n'hi ha una altra en la qual s'hauria de desmontar mitja tassa, però la deixarem per al nivell avançat... i si mai m'animo jo també a canviar-la). De moment xupat, oi?


-3er pas. Canvi d'un producte per un altre, tenint en compte que s'ha d'endereçar bé la peça, per poder enroscar-la correctament, sino la podeu passar de rosca... d'això s'en diria precisió de cirugià.

-4art pas. La més complicada. És montarà en dos fases d'actuació. La primera és dedicarà a montar la cadena en conjunció al nou producte instal·lat. N'hi ha amb la terminació en forma de L, o sino recte i amb tap de rosca, millor ús, però un pèl més difícil de col·locar.


5é pas. Digne d'un contorsionista de mans! No em puc arribar a creure que sigui tan complicat tancar la tapa de la cisterna amb la cadena col·locada al seu lloc, tingui la forma que tingui, ja que es crea un tope que deixa un petit espai per fer maniobres... una mica exasperant a vegades, sobretot amb unes manoples com les meves. Ah! i que no sus caigués pas el tapet, que sino ja la tindriem liada!


I fins aqui el XapuMania d'avui. Ja veieu que estava xupat això, no té cap mena de dificultat. I us preguntareu a que ha vingut tot això, molt simple, quan és toca la butxaca de la gent, tothom reacciona, i a mi m'ha passat amb el rebut de l'aigua (vaig pagar quasi el doble del que és habitual) i crec que podia ser per les pèrdues que em provocava aquesta fuita.
Tal com tenim ara el tema de les reserves d'aigua als pantans, lo millor és baixar el consum d'aigua tot el que puguem... i sino penseu almenys en poder estalviar!
PD: Ostres quina son avui... espero que amb tanta aigua, no em faci les necessitats al llit.
"xapumania" Googlejat: Resultados 1 - 10 de aproximadamente 34 de xapumania

10 comentarios:

er-nest

nen la tercera foto és moolt rara, sembla que ho estiguis desenroscant amb el peu. és possible??
L'altre dia vaig engantxar el tienes talento i sortia un tio puntxant discos amb els peus.
Pot ser que l'evolució humana ens porti cap aqui?
per cert mira al youtube a veure diferents habilitats de gent que fa coses amb els peus, escriure etc..podriem muntar una associació o algo.tu president, com no!

Persiuncas

Vila's que coi fots a les 2 despert? un mal dia el té tothom... Ara lo del JO si que no té nom, divendres a les 06:52 ja està enxufat mirant el blog?!! Quina passió per eurovisió... Buenu jo seguiré estafant a l'empresa, això si, avui he dormit 8 hores

Persiuncas

Iep, voldria fer una rectificació. Per lo que veig el rellotge va una hora retrassat, ara ho entenc tot..., putu Vila que fots a les 3 davant l'ordinador?
Un dia et faré anar a casa ma mare que té un problema al labavo amb un mecanisme similar.
Això ja sembla l'espunya directo!

Vilas Pipol

Si es possible, pero no, no es un peu, a no ser que tingui peus de gorila... ho deixo a l'aire...
Tinc moltes habilitats increïbles amb els peus, com per exemple caminar i fins i tot còrrer, arronsar els dits, obrir-los en forma de ventall, emputjar una pilota de futbol, entrar a dins d'unes sabatilles i agafar llapissos.
Ara entenc perquè m'adormia d'aquesta manera... ja miraré com es canvia l'hora del rellotge, perquè el que surt al lateral de la pàgina funciona bé. A+a+ ho faig perquè a primera hora tingueu la xalada del dia apunt, MAN, WE ARE IN THE TIME OF THE TECHNOLOGY AND GLOBAL INFORMATION, IT'S NECESSARY! (I FLIPAT!)

Anònim

nen, molt interessant el canvi de peça del wc, es nota que finalment et vas decidir a comprar un tirador homologat de la casa ROCA, ja que l´anterior era "marca no t´hi fixis" i evidentment no es lo mismo.

Però jo haig de fer referencia a la secció de la dreta que es diu "no puedo creer que lo hayan inventado".
D´això se´n diu moltes hores dabant l´ordenador.....

Lo dels cucuruxs com a portalampares ja ho havia vist ( a vegades fan birgueries) però lo que m´ha deixat flipat/flipada es la mirilla-videomirilla......

això que es pugui conectar a la tele i veure qui pica la porta és brutal!!!!!

Deixarem una instància al "cal deis" per si es pot vendre aquest producte!!!!!

Anònim

soc el 1234, hi ha premi?????

Vilas Pipol

Si que tens premi, el numero 5 per acabar la seqüencia, i com a extra, et regalo també la rima...

er-nest

fonament de dret: la mediocritat no ha de ser recurs per falta d'idees o de temps, en aquests casos tal i com assenyala l'article 24.3 dels nostres estatuts "s'ha d'optar per l'abstenció".Podem arribar a ofendre al nostre interlocutor i perdre un seguidor potencial.
resolc:Sancionar amb una amonestació escrita, sense més, degut a que no té antecedents.
pd:busca perry mason al google

Anònim

hola soc en Perry i surto 1.150.000 al google...

Català

Cap al final de l'article comentes un tema, del que nongú ha fet referència però que crec que potser val la pena tenir en compte.

Has parlat de l'excés de consum d'aigua, de que has pagat més del doble, i que hi ha sequera i als pantans no hi queda ni gota.
Doncs bé, aqui va un truquet (una mica cutre, però pràctic) per gastar menys aigua a la cisterna del w.c.

M'ha semblat veure en les fotografies que el dispensador, és d'una sola càrrega. (avui en dia hi ha aquells que et deixen triar entre vuidar mig diposit, o diposit sencer) També m'ha semblat observar que la cisterna és relativament gran, és a dir que segurament es fa servir massa aigua cada vegada que es tira la cadena...

Doncs bé al gra, que ja m'he enrrollat prou.

Si poses una ampolla d'aigua de 1,5 litres (plena, perque sino flotaria i no serviria de res) dins del diposit, t'estalviaràs omplir cada vegada que tiris la cadena aquests litres, segurament ja hi haura aigua suficient per evacuar tota la... i estalviaràs aigua.

Apa.