dissabte, 22 de març del 2008

A on anirem a parar?

dissabte, 22 de març del 2008
Ja han passat un parell de setmanes des del dia de les eleccions, i ja és el moment de començar a pensar que serà de nosaltres aquí i ara, cap on anirem a parar, si tindrem una evolució positiva o tornarem cap enrera, quins canvis podrem notar en la vida diària, si agafarem importància o serem la última merda, si en sortirem amb alguna avantatge de tot el que ha passat o continuarem en la mateixa línia, ... qui ho sap!?

De moment el que a provocat és un rebombori espectacular en tots els partits polítics, sobretot en els que la derrota o una pèrdua important de vots a marcat el seu paper final en aquestes eleccions.
Del PSOE no cal parlar-ne gaire, ja que van guanyar les eleccions i Zapatero tornarà a ser el president del govern 4 anys més, això si, més aprop de la majoria absoluta, cosa que democràticament no m'agrada gaire, i que li permetrà governar amb una certa tranquilitat, fen els seus "pinitos" per aquí i per allà segons convingui. Els resultats li van otorgar 5 diputats més, amb només 30 mil vots de diferència... coses del sistema de votacions que no entenc i que algú em podria explicar (com s'assignen la quantitat de diputats a cada comunitat, en conseqüència i evidentement és més difícil aconseguir un diputat en segons quina comunitat, perquè es necessiten més vots... bla bla bla).
La última setmana no he estat posat massa en el tema, però pel que he pogut llegir, escoltar o veure, de moment a dins el Partit Popular el Zaplana ja ha deixat la seva cadira, i una part dels "barons" (curiós que el més famós fos el Barón Rojo, oi, quina gràcia!) del partit sembla que es puguin decantar cap a una reestructuració de la cúpula, o sigui, largar al Rajoy, però no sé, no sé... han sortit tots molt ràpid a donar-li suport.
En la banda esquerra del taulell, podem trobar principalment el desastrós resultat d'ERC (tot i que és el seu segon millor resultat de la història, però ja se sap que qui més té més en vol), que ha passat de 8 a 3 diputats, amb una pèrdua important de vots, ja sigui els de la por o els del descontentament o els de la inoperància, que ha donat com a punt final una lluita per convertir-se en el cap visible del partit entre el Puigcercós i l'actual Carod Rovira. Això si, tots a brindar amb cava i a fer bona cara davant les càmeres... és queee...
No tan a l'esquerra del taulell, però en el mateix costat, tenim també la situació a la que a arribat IU amb ICV, els quals en els darrers minuts i com a fi de festa, és van quedar amb un diputat menys i per més inri, direcció cap el PP, que ha desencadenat en la fulgurant auto eliminació com a candidat del partit al sr. Llamazares, un paiu que tot s'ha de dir, el veia força entretingut i encertat en algunes ocasions, però davant dels resultats... poc a pelar!
Per la resta, poques variacions, un amunt, un avall que es diria, CIU, PNV, BNG, NA-BAI, CC i el nou partit de Rosa Diez UPyD, que no sé per on poden anar a parar els tirus???
Per acabar comentar un parell de resultats més, per una banda la pèrdua de representació al nostre benvolgut CHA, el qual no sabia que hagués deixat el tema de biblioteques per la política, i els més de 15 mil vots que acumulen JONS, AuN and CO. També els 0 vots que va obtenir el Partit de La Eva Hache i els 50 mil partits diferents que hi havia per votar.
Podeu consultar l'enllaç oficial del resultat de les eleccions i xafardejar una estona per enllaços, on podreu trobar tota la informació de qui es va votar a on, quants, comunitats, provincies, partits, ...
Algun dia d'aquests podrem parlar dels sorprenents resultats de les votacions de la comarca (segons el diari gratuït l'Opció), ja que es per flipar que el PP fos el segon partit polític més votat per darrera el PSC i per davant de CIU, gràcies principalment a Calafell i a Cunit, però també a Vendrell van obtenir 90 vots més el PP que CIU..... no comment..... tot i que no m'extranya gaire després de la flora i fauna que tomba últimament pel Tast!
I fins aquí les meves elucubracions del dia, el cap em treu fum i les meves neurones s'han desgastat a marxes forçades,... però crec que això últim ja ho sabieu. Agrairia si pot ser, que algú em mostres una mica de llum entre les hombres i em poses al dia d'aquests grans petits canvis que hagin anat sortint (sobretot a les meves reporteres particulars i a La Veu, que segur estareu al dia de tots aquests "tejemanejes" XD) perquè el meu cervell no dóna més de si... Gràcies.



elucubració
Obra o teoria filosòfica, literària, etc, laboriosament elaborada i poc assenyada.
elucubració
Obra d'enginy composta a força de treball, consagrant-hi llargues vetlles.

QUANTES VERITATS HI HAN ALS LLIBRES, SOBRETOT A LES ENCICLOPÈDIES... NOMÉS FALTARIA, NO!!!???

3 comentarios:

Gemma Urgell

recoi noi, que estaves avorrit? quina dissertació?
Bé, doncs si vols alguna notícia, d'aquelles que omplen la xarxa i que, a més de política també hi ha algo de premsa rosa, doncs es veu que ICV i ERC potser fan grup parlamentari i que les converses les deuen portar el Saura i la Marina Llansana...
D'atra banda, crec que el nombre de diputats bé donat pel nombre d'habitants i no sé quins altres factors... o sigui, que no t'ajudo de gaire.
Apa, bona setmana

er-nest

Només comentar 2 coses. Crec que a espanya es segueix la llei d'hondt (em sembla que s'escriu així).cada circunscripció aporta un determinat numero de diputats en funció de la seva població, a espanya cada circunscripció és la província.El que passa és que es busca la representació territorial, pq sinó i seguint uns critèris de proporcionalitat un % altíssim de representants serien de madrid, barna, valencia i sevilla i no hi hauria ningú que representes l'altra gent i clar per això aconseguir un diputat a barna no és igual que a sòria, en num de vots.criticable?
tema 2: Entenc que ara tots els del PP van al tast? O que s'ha volgut dir..

Unknown

A veure resumint, a cada provincia (inclós Ceuta y Melilla) per lley te 2 diputats y després si s'utilitza la llei d'Hondt per repartir la resta de diputats que va en funció de la població.

El problema es que aquesta distribució es manté invariant desde la constitució del 78 i la quantitat de població ha variat bastant (per aixo alguns grups polítics demanen un augment de diputats per poder representar millor la nova distribució de les persones), a més de la quantitat de vots necessaris en certes zones per tenir un diputat (d'aquí la caiguda de IU que te tots els vots repartits).

Ale brother, que hagi anat bé les vacances.

Salutacions