dilluns, 17 de març del 2008

Quién sabe dónde???

dilluns, 17 de març del 2008
Per fi en Paco Lobatón ha fet bé la seva feina, després d'una llarga temporada a l'ombra... del meu cervell, ha tornat a treure el cap el grandissim Wally o Waldo o Charlie o Valli... depenent del país on es trobi.

L'home que va posar de moda el jersey a ratlles (blanques i vermelles horitzontals), tanmateix com ho va fer en Freddy Krueger, que era tan despistat com per perdre sempre tots els complements que portava a sobre per tota la pàgina, i que estava més buscat que el Curro, l'Osama i el punt G alhora, s'ha convertit ja fa temps en un personatge de culte per la generació de la nostre edat (mmm... espero que no hi hagi cap comentari al respecte).

Sabieu que el Wally té novia (Wanda) i gos (Woof). I que el seu enemic era l'Odlaw (Waldo al revés, així que per aquestes contrades es devia anomenar Yllaw!).

Quantes estones haurem perdut i quantes dioptries haurem guanyat perseguint aquest personatge i les seves aventures o situacions curioses, fins que de sobte et trobaves un dia amb tots els wallys de totes les pàgines del llibre envoltats d'una rotllana grisa feta amb llapis, indicant invariablement la seva posició en un simple cop d'ull, i que deixava el llibre en qüestió completament inutilitzat de per vida...

Quins records... doncs sapigueu que el personatge creat per Martin Handford el 1987, a la xarxa en va plena de curiositats, i com a bon famous, també forma part de la wikipedia Wiki-Wally, de la secció d'imatges del google on n'hi ha alguna que no us podeu perdre Googi-Wally, dels videos del youtube y d'una broma de google, en la qual quan poseu "donde esta wally" i clickeu a sobre de "voy a tener suerte" us surt això.

El seu curriculum és extens:

- Ha participat en 8 llibres.
- Va crear una serie per la CBS de 13 episodis.
- 2 videojocs.
- Cereals.
- Trencaclosques.
- Cameos en series com Simpson, Pokemon, Friends, Matrimonio con hijos y South Park.
- 2 aparicions estelars en la gran pantalla en pelicules com Apocalypto i Agarralo como puedas 33 1/3.


Alucinant Oi!!! I per acabar si voleu obtenir un pdf amb un dels llibres de Baly (crec que és el primer), només cal que m'ho demaneu i us ho passo per mail.

Apa a recuperar els llibres de la infància i a disfrutar amb les velles glòries!

"Donde esta wally" Googlejat: aproximadamente 193.000 de donde esta wally

2 comentarios:

er-nest

Molt bó.La idea del llibre d'un sol ús és boníssima, jo també el tenia tot marcat, i sinó em sabia de memòria on estaven les coses.
definitivament comprar-se el wally era una mala inversió.
felicitats!!

Gemma Urgell

Gran post, tot i que jo mai li he trobat la gràcia al Wally (serà pq com que he tingut una infància miop, em costava més trobar-lo).
Apa, salut!