divendres, 8 de febrer del 2008

Diabolo, Campana o Cilindre?

divendres, 8 de febrer del 2008
I tu de quin tamany ets?
Amb una inversió de 1,5 milions d'euros, Sanitat a realitzat un estudi (el primer d'aquesta magnitud a nivell mundial, tot i que alemania també n'estar desenvolupant un actualment) sense precedents amb més de 10.000 dones, d'entre 12 i 70 anys, s'ha creat una proposta de nou tallatge, tenint en compte les mides de pit, cintura i cadera per a cada alçada, la qual cosa faria que per una banda les grans cases fabricadores de roba hagin d'ampliar les diferents talles per a cada peça, i que cada dona pugui escollir en una varitat més gran i més adaptable d'aquestes.
Actualment les talles han quedat obsoletes, ja que eren talles basades en models masculins.
La idea és que es tiri endavant aqui i després es genrealitzi de tal manera, que aquestes mides siguin universals, cosa difícil, tenint en compte la diferència tant gran que hi ha entre les talles europees i americanes.
Perquè aquests noms??? Perquè segons l'estudi aquestes són les tres formes estandard del cos de les dones, Diabolo (o guitarra), forma de campana i de cilindre. Però jo em pregunto, de cara als homes utilitzaran els mateixos models? Jo en proposo uns de nous i més adequats:
El Palillo,"El Pit de Pollastre", El Catxilles, El Cerveseru, El Botiju, La Mole i passant de les alçades, si la majoria de vegades ens vestim amb el cul! Quina sort tenim de les tendències futures, cap a la desaparició de l'homo erectus, no aquest no, de l'homo spanish-sapiens i l'aparició del nou homo metro-sapiens.
Tornaran els Sastres al final? o ja no faran falta?
I la pregunta del milió (i sense ferir sensibilitats), si ja es difícil sortir a comprar amb elles, en quant temps d'espera es correspon aquesta ampliació de possibilitats de compra per a un home? En quin paper ens deixa a l'hora de dir si un vestit queda bé o no? serà quasi bé impossible encertar la resposta correcta o serà millor fer una primitiva?
Fora bromes... un 40% de les dones no troba la roba correcta, i més d'una quarta part (que és menys del que em pensava), no està satisfeta amb el seu cos. Una mica més de l'1% percent pateix delgadesa extrema i més d'un 10% pateix obesitat. En general són xifres força positives, perquè quasi bé el 90 % de les dones espanyoles pertanyen al grup de persones sanes (lleugera delgadesa i lleuger sobrepès inclosos), segons els que remenem el "cotarru" a Europa.


"Diabolo" Googlejat: aproximadamente 262.000 de diabolo.

"Homo erectus": aproximadamente 1.010.000 de homo erectus.

"Homo metro": aproximadamente 369.000 de homo metro. Veieu la diferència!

3 comentarios:

er-nest

estic indignat!
S'han deixat la forma PIT DE POLLASTRE.

Això és racisme i elitisme!

Vilas Pipol

Després que l'Estat hagi arribat a la conclusió que tots els grups no estaven representats, s'ha procedit a la revisió de l'estudi:
Introduit el pit de pollastre dins la nova versió de l'estudi 2.0, gràcies a les observacions de jo mateix i en honor seu!

Anònim

i no us sembla mikilla tris que a les dones ens hagin encasillat en només tres formes?diabolo, campana i cilindre...vaya tela... i les que som diabolo però amb un afegit de mixelin que pertorba la situra??CASUM SEUNA!!
a sobre als homes us han catalogat com a "gos", "gat" i "ocell"(per tant el pit de pollastre ja quedaria representat per l´ocell.... res més per avui..je