diumenge, 3 de febrer del 2008

Ups... S'ha trencat el monomànec...!

diumenge, 3 de febrer del 2008
Que dolenta que és la calç d'aquest poble!

Com si no en tinguessim prou amb la sal marina i la seva capacitat destructora i rovelladora, ara ens trobem amb aquesta meravellosa pedra a les nostres aigües. Encara bo que s'han inventat productes i aparells com els descalcificadors (no sé si són molt efectius, però que hi farem), Osmosis , Filtres, la Brita i el Calgon! Sort que és calç morta, perquè si fos calç viva amb tres mesos en tinc per fer desaparèixer el parell de cadàvers que jo i tothom té al típic congelador tipus cofre, a sota de les bosses de pèsols. Això si, a aquestes alçades dec tenir els ossos de titani! Com el Quim The Rock! Ara ho entenc tot!

La finalitat d'aquest avís, no només és per queixar-me gratuïtament i sense cap mena de motiu. El que vull és, simplement, explicar-vos com és canvia una aixeta amb monomànec de dutxa, que ha estat destruït per aquest mal bitxu de la calç, quina tonteria no? doncs si, però jo ho he fet i n'estic orgullós, que voleu que us digui. Anem per passos:

MANUAL DE CANVI D'AIXETA DE LA DUTXA
- Nivell de dificultat: Baix - Mitjà
- Eines: Clau Anglesa, martell
- Material: Àixeta Nova
- Coneixements: Bàsics de fontaneria
- Duració: 1 hora

- 1er pas: Cagar-te en tot i adonar-te de la sort que has tingut en no abaixar el mànec a mitja dutxa.

- 2on pas: Asseca't i vesteix-te, per Déu!

- 3er pas: Anar a cala Sonia i comprar una aixeta nova, pregunteu a algun professional, n'hi ha de molts tipus i formes, amb rodeta o monomànec, i de diferents nivells econòmics (aproximadament dels 35€ als 200 €). Buscarem alguna que ens agradi... i que no valgui gaire, posarem un terme mig de... 51 €.

- 4art pas: Torna cap a casa, evidentment estimat Uatson o Batson, no se mai com es pronuncia.

- 5è pas: Localitza la clau de pas de l'aigua. Pots trobar-te en dues situacions:
A. La clau de pas està a dins la casa, cuina o al cuarto de bany (i sino, busca-la).
B. Vius en un pis i està a baix a l'entrada en algun armari. Sobretot, TANCA LA DEL TEU PIS!

- 6è pas: Ara toca la feina de fontaneria (està ben dit, que ho he buscat al traductor de softcatalà) , desmontar l'aixeta de la paret, més ben dit, desenroscar-la de la paret. Us recomano que entreu a la dutxa amb el mínim de roba possible... per si no heu tancat correctament la clau de pas. Foto de mostra:
- 7è pas: Si surt una miqueta d'aigua d'una de les sortides de la paret, no us preocupeu, si surt durant una estona, tanqueu bé la clau de pas, si surt a xorro... ja podeu corre!

- 8è pas: S'ha de col·locar l'aixeta nova, si teniu una miqueta de sort només haureu de posar i enroscar, ja que les mides entre els dos tubs d'aigua solen ser estandards. Però sino, no us preocupeu, a dins de la caixa us vindran uns adaptadors amb els quals, tindreu la opció de donar una mica de joc a les mides de la conexió per què encaixin. NO US OBLIDEU DE POSAR A L'INTERIOR DE LES ROSQUES, LES GOMES CIRCULARS DE COLOR NEGRE QUE VENEN, SÓN MOLT IMPORTANTS!

- 9è pas: Apreta bé, i torna a apretar bé. Busca un punt de recolzament i fes palanca si fa falta, o ajuda't d'un martell per acabar de fixar-ho.

- 10è pas: Ja pots tornar a obrir la clau de pas i VUALÀ! comprobeu que l'aigua surt per on ha de sortir i feliciteu-vos.

- ANNEX 1: Si per algun motiu insospitat havieu desconectat el calentador pensant que rajaria l'aigua calenta per l'aixeta al canviar-la... recordeu de tornar-lo a conectar tot seguit, sino l'endemà us haureu de dutxar amb aigua freda!

Ja Sabeu companys "manetes" és molt fàcil que això:
Es converteixi miraculosament en aquesta meravella de la ingenieria:

THE END

Per acabar, un parell de curiositats. La primera d'una empresa d'aparells per a l'aigua, té posada aquesta explicació (el tercer motiu, em sembla genial):
La calç de l’aigua provoca:
- Obstruccions en les aixetes, canonades i escalfadors d’aigua.
- Augment del consum d’energia i avaries als electrodomèstics.
- Necessitat de repassar els gots i les copes als restaurants.
La segona ès una pàgina per "chapussilles" com jo, però bastant més currada, crec que fa temps que la fan, l'he descobert fent aquest post i el trobo..... el trobo.

"Chapuza" Googlejat: aproximadamente 355.000 de chapuza (cuanta raó!)

"Calç" Googlejat: aproximadamente 1.830.000 de calç

""Calç"" Googlejat (si, entre cometes, o sigui literal i en català): aproximadamente 33.000 de "calç" (és que no som res)

3 comentarios:

Anònim

Viles, ets un fenòmen del bricolatge, quants bricomania t'has empassat?!!! Jo crec que et falta una dada important en el procés de descripció de la feina, el TEMPS! Quant t'hi vas passar? jajaja, aqui sembla que ho vas fer molt ràpid i quedes com un manetes però no sé no sé...jejeje. Apali fiera, ja sé una cosa més avui, ja me'n puc anar a dormir!!!!

er-nest

Nen, m'encantes! Quina currada amb el canvi d'aixeta.A més a més l
'explicació és interessantíssima, de fet m'han entrat ganes de destrossar la meva aixeta a "martillassus" i ficar-la nova.
Per altra banda el blog genial, dels temes d'informàtica no pillo res però la intenció és lo que conta.
Continua així!
PD: Busca martillassus al google a vore que surt!

Xavier

veient el que has fet amb "el grifo" del teu lavabo... al meu ordinador ni t'hi apropis!!! ;)